WooCommerce webshopontwikkeling

WooCommerce is met 41% van alle webshops (statistieken builtwith.com) en ruim 29 miljoen downloads veruit de meest populaire e-commerce software ter wereld. Deze plugin voor WordPress biedt standaard in een solide basis voor kleine tot grote webshops en vormt een flexibele schil.

WooCommerce

 

Wat mag je verwachten van dit e-commerce beheersysteem?

Als ervaren ontwikkelaar van WooCommerce, zijn we natuurlijk een beetje bevooroordeeld. Toch hebben we geprobeerd een goed beeld te schetsen van wat je mag verwachten als je kiest voor dit e-commerce systeem. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje:

Voordelen van WooCommerce

 • Het systeem is erg intuïtief in gebruik. Het gebruiksgemak staat centraal. Daardoor kan het beheer van de shop eenvoudig worden aangeleerd.
 • Net als WordPress zelf is WooCommerce beschikbaar als open source en daarmee gratis te gebruiken.
 • Standaard beschikt het pakket over gedetailleerde rapportages voor bijvoorbeeld verkopen per product, datum, productcategorie, et cetera.
 • In de basis is de webshop voorzien van veel nuttige functionaliteit. Beheer producten en hun voorraad in alle vormen en maten. Beschik over een flexibele check-out, standaard zoekmachine-optimalisatie en kortingen. Ook heb je een handig couponsysteem, productreviews en nog veel meer.
 • WooCommerce werkt naadloos met WordPress: het meestgebruikte beheersysteem ter wereld.
 • Het systeem werkt standaard volledig responsive.
 • Door de integratie in WordPress is reeds rekening gehouden met zoekmachine-optimalisatie.
 • Zogeheten webhooks maken WooCommerce uitermate geschikt om functies uit te breiden en de shop te laten communiceren met externe systemen.
 • Beheer je shop eenvoudig met meerdere gebruikers vanuit rollen met verschillende gebruikersrechten.
 • Vul je webshop met oneindig veel producten.
 • Kies het type product dat bij jou past. Zoals simpele, samengestelde en flexibele producten.

Nadelen van WooCommerce

 • Het aantal WooCommerce shops in Nederland is beperkt. De hoeveelheid kant-en-klare plugins van externe Nederlandse partijen, is kleiner dan bijvoorbeeld bij Magento. Voor de meeste basisfuncties zoals betaal- en verzendmogelijkheden zijn prima plugins. Alhoewel de ondersteuning in hoog tempo groeit, is het goed om te inventariseren welke functionaliteit en koppelingen gewenst zijn. Ons advies: laat je goed informeren over beschikbaarheid van jouw wensen. Beoordeel wat je wel en niet maatwerk kunt laten bouwen.
 • Niet alle bestaande WordPress thema’s werken standaard goed met WooCommerce. Beoordeel of een bestaand thema wel geschikt is voor jouw doelen. En overweeg daarom vooral ook om een eigen thema op maat te laten maken.
 • Gezien de populariteit van het platform, is het een gewild doel voor bijvoorbeeld hackers. Net als bij andere populaire systemen is de oplossing simpel. Besteed voldoende aandacht aan mogelijke kwetsbaarheden. Zorg voor goed onderhoud inclusief regelmatige updates. Houd hier rekening mee en je bent minimaal net zo veilig als ieder ander platform.
 • Net als bij WordPress geldt: het systeem is gratis te gebruiken. Maar professionele webontwikkeling kost natuurlijk geld. Houd rekening met budget voor veilige hosting, optimalisatie en andere online marketing en onderhoud.

Wil je een WooCommerce webshop laten maken, bekijk dan vooral ook eens ons handige stappenplan.

Wat kost eigenlijk een WooCommerce webshop?

Om je een goed beeld te geven van de investering die nodig is, hebben we een handig overzicht opgesteld dat antwoord geeft op de vraag: wat kost een WooCommerce webshop?

Vrijblijvende WooCommerce demo

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een demo. We laten je graag meer zien over het systeem en de mogelijkheden voor jouw shop.

 

Plan een WooCommerce demoarrow_right