Wat is webshop software?

Wil je serieus starten met online verkopen, dan is het de meest logische stap om je eigen webwinkel te starten. Hiervoor heb je webshop software nodig.

Webshop software is een systeem dat je de mogelijkheid biedt om producten online te verkopen op je eigen website. Bij webshop software zitten vaak alle belangrijke functies inbegrepen, zoals productinvoer, klant- en orderbeheer, instellen van betaalmethoden, vormgevingsmogelijkheden etcetera.

Naast het gebruik van webshop software kun je ook overwegen om jouw producten aan te bieden op een shopping portaal, zoals Ebay of Etsy. Hierbij kun je snel aan de slag en heb je niet veel kennis nodig. Vaak zijn het bekende sites, die uit zichzelf al veel verkeer krijgen. Het nadeel van shopping portalen is dat je dit platform (en dus de bezoekers) deelt met duizenden of zelfs tienduizenden andere verkopers. Het zal hier dus moeilijker zijn om op te vallen.

Omdat Lettow Studios zich richt op webshops gebaseerd op WooCommerce en Magento, zullen we verder niet op shopping portalen ingaan. Natuurlijk kun je zelf altijd naar meer informatie op zoek gaan en overwegen of dit voor jou de beste optie is.