De Techniekschool?
gewoon doen.

De Techniekschool
Over De Techniekschool

De techniekschool is een onderwijsinstelling die zich specifiek richt op het aanbieden van praktijkgerichte technische opleidingen. De Techniekschool biedt technische opleidingen via zowel open inschrijving als via incompany-trajecten.

De kernwaarden van De Techniekschool zijn degelijk, praktisch, betrokken en sociaal. De Techniekschool onderscheidt zich van concurrenten door haar specialisatie in mechatronica en werktuigbouwkunde, de praktijkgerichte aanpak en haar persoonlijke en betrokken karakter.

Visuele identiteit

Voor De Techniekschool hebben we met veel toewijding gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe visuele identiteit die hun unieke karakter weerspiegelt.

Het doel

Wat we hebben gedaan voor De Techniekschool

Door een goed afgestemd ontwerpproces te doorlopen, van onderzoek tot website-implementatie, hebben we niet alleen een frisse en effectieve visuele identiteit voor De Techniekschool gecreëerd, maar ook een solide basis gelegd voor een consistente en overtuigende merkpresentatie.

Merkdocument

Het creatieve proces voor De Techniekschool begon met een diepgaand onderzoeksfase waarin we de kernwaarden en positionering van de school grondig analyseerden. Dit onderzoek vormde de basis voor het opstellen van een gedetailleerd merkdocument. Hierin brachten we niet alleen de concurrenten in kaart, maar identificeerden we ook de unieke eigenschappen die De Techniekschool onderscheiden in de wereld van technisch onderwijs.

Visuele identiteit

Met het merkdocument als kompas begonnen we aan het ontwerpen van de visuele identiteit. We kozen zorgvuldig kleurenpaletten, lettertypen en grafische elementen die niet alleen esthetisch aansprekend waren, maar ook de identiteit van De Techniekschool op een krachtige manier uitdroegen.

Tone & voice

Creatief concept

Het creatieve concept – gewoon doen. – dat uit deze processen voortkwam, werd de rode draad die door alle uitingen liep. Van marketingmateriaal tot sociale media, het concept werd geïntegreerd om een samenhangende merkbeleving te creëren. Hierbij was het essentieel dat het concept niet alleen visueel aantrekkelijk was, maar ook de kernwaarden van De Techniekschool op een impactvolle manier overbracht.

Website

Tot slot hebben we het ontwerp en de ontwikkeling van de website opgepakt. Deze werd vormgegeven met aandacht voor gebruiksvriendelijkheid, visuele aantrekkelijkheid en consistentie met de nieuw gedefinieerde identiteit.

“Wij zijn tevreden met onze nieuwe website. Het is een website geworden waar een gedachte achter zit”

Jeremy van Putten
Oechies

De Techniekschool over de samenwerking

Wij zijn tevreden met onze nieuwe website. Het is een website geworden waar een gedachte achter zit: onze mensen moeten zichtbaar zijn en het moet duidelijk worden waarom klanten bij ons aan moeten kloppen. Naar mijn mening is dat gelukt. De wijze waarop Lettow dit aangepakt heeft spreekt ons aan: persoonlijk en laagdrempelig.

Louis
De Techniekschool

Benieuwd wat onze online superpowers
voor jou kunnen betekenen?

Ontdek het in een gratis strategische sessie.