Samenwerken

Fijn dat we gaan samenwerken aan jouw opdracht! Op deze pagina vind je informatie over ons werkproces, zie je de verschillende stappen die we zullen gaan uitvoeren en kan je zien wanneer we iets van jou nodig hebben binnen ons proces. 

Aan de slag!

We streven ernaar om zo efficiënt mogelijk te werken. Daarom proberen we zoveel mogelijk via hetzelfde proces te werken. Elk project verschilt en geen een is precies hetzelfde. Jaren ervaring vertellen ons dat onderstaande proces is hoe het meestal gaat.

Op deze pagina leggen we ons proces uit, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat je kan verwachten en wat wij van je nodig hebben om aan de slag te gaan.

We begrijpen dat het soms moeilijk kan zijn om te begrijpen wat er precies van je verwacht wordt, vooral als je niet bekend bent met het werkveld waarin we actief zijn. Daarom doen we ons best om ons proces zo transparant mogelijk te maken, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en wat wij van je verwachten.

Door ons proces op deze pagina uit te leggen, hopen we dat we je een beter begrip kunnen geven van wat er van je verwacht wordt en hoe we samen kunnen werken om tot het beste resultaat te komen. 

Ons werkproces

Kennismaking

Maak kennis met het team

Nadat je akkoord bent gegaan met de offerte is het tijd om aan de slag te gaan. Je maakt kennis met de designer & developer die aan jouw project zullen gaan werken. Zij zullen jouw contactpersoon zijn tijdens het project.

Het kan voorkomen dat je alleen maar contact hebt met de designer, dat is geen enkel probleem, zij zullen de developers zelf inschakelen wanneer dit nodig is.

De opdracht

Extra informatie

De designer zal extra informatie nodig hebben voor zij aan de slag kan gaan. We willen meer informatie verzamelen over jouw doelen, doelgroep, wat je wil uitstralen etc.

Lever de juiste bestanden aan

Hierna kan de designer aan de slag 

Nadat de designer alle informatie over de opdracht verzameld heeft en een duidelijk beeld heeft van wat nodig is, zullen de juiste bestanden aangeleverd moeten worden, zodat de designer echt aan de slag kan gaan.

Denk aan een logo (of logo varianten), huisstijlhandboek, kleurcodes, teksten, afbeeldingen etc. Je kan alles aanleveren wat je al hebt. Heb je sommige van deze onderdelen nog niet? Dan is dit geen probleem, onze designers denken graag met je mee.

Eerste voorstellen

De designer gaat aan de slag

Wanneer de designer alle informatie en bestanden heeft gaat zij aan de slag met het ontwerp. Soms begint dit met een onderzoek naar uitingen van concurrenten, andere keren met een inspiratie onderzoek.

Zodra de designer een eerste voorstel heeft uitgewerkt voor de algemene stijl en de homepage wordt deze met jou gedeeld.

Feedback

Hoe geef je feedback?

Nu je de eerste voorstellen hebt gezien is het tijd om feedback te geven, wat vind je ervan?

Voor het geven van feedback proberen we zo efficiënt mogelijk te werken.

We hebben een aantal correctierondes waarbij we aandacht geven aan jouw opmerkingen en wensen. Het is efficiëntst om zoveel mogelijk feedback te bundelen in plaats van elke keer één feedbackpunt door te sturen, dit scheelt tijd.

Schrijf al je feedback op in het Trello bord (weet je niet precies hoe Trello werkt? Kijk dan op deze pagina voor een instructie.

Zodra we jouw feedback ontvangen, gaan we direct aan de slag met het verwerken ervan.

De rest van het design

De designer gaat weer aan de slag

Zodra we jouw feedback verwerkt hebben sturen we je een update waarbij je de verwerkte feedback kunt bekijken.

Hierna gaan we aan de slag met de rest van de pagina’s. Nadat de voorstellen voor deze pagina’s af zijn zal de designer deze ook weer met je delen.

Er is dan weer een mogelijkheid om feedback te geven op alle voorstellen.

We blijven de feedback rondes herhalen totdat je helemaal tevreden bent met het eindresultaat.

Tevreden?

Tijd om de website te vullen met echte content

Het komt vaak voor dat het design helemaal klaar is, maar er nog content ontbreekt. Je kan er voor kiezen om zelf teksten en foto’s / video’s aan te leveren, maar ook hier kunnen we je helpen.

Zo hebben we binnen ons team ervaren content schrijvers die ook nog eens rekening houden met de vindbaarheid van je website.

Daarnaast werken we veel samen met een video- / fotograaf. Samen met hem kunnen we aan de slag gaan met beelden voor op je website.

De website vullen

Laatste puntjes op de i

Je kan er voor kiezen om de content door ons op de website te laten plaatsen of om dit zelf te doen.

Wil je het zelf doen maar weet je niet precies hoe? Dan kunnen we je een instructie sturen met hoe je te werk moet gaan. Laat het weten aan onze designers.

Bijna klaar om live te gaan

De technische realisatie

Zodra de content is verwerkt en het design helemaal naar wens is kunnen we doorgaan naar de oplevering. De designers vragen de developers om aan de slag te gaan met de technische realisatie. We zorgen er voor dat alles op je website goed werkt.

Oplevering

We gaan live!

Nadat alle puntjes op de i zijn gezet, zijn we klaar om live te gaan. We verzorgen de hosting, plaatsen het project op de live server en richten alles in. Snelheid, veiligheid en meetbaarheid staan hierbij centraal, zodat jouw online tool beschermd en toekomstbestendig is.

Wanneer je wil geven we je een heldere gebruiksinstructie. We begeleiden je bij het verwerken van content en het optimaal inzetten van de voor jou ontwikkelde website.

Website gebruiken

Hoe verder?

Wanneer je de website echt gaat gebruiken zal je zien dat er altijd wat dingen zijn waar jij of de bezoekers van de website tegenaan lopen. Zodra dit gebeurt gaan we samen met jou kijken hoe we dit soort dingen op kunnen lossen.

Nu de website live staat meten we resultaten, evalueren we de voortgang en denken we pro-actief met je mee om te zorgen dat jij je concurrentie voorblijft.

Vragen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer je nog vragen hebt. We staan altijd klaar om je verder te helpen.