Welkom collega!

Hey, nieuwe collega! Leuk dat je nu ook onderdeel bent van ons Lettow Studios team. Vandaag, op je eerste werkdag, nemen we je via deze pagina mee in onze wereld. 

Geen zorgen! Je kan deze pagina altijd terugvinden, mocht je er over een tijdje nog eens naar willen kijken. ;)

Nice to meet you!

Laten we eerst even kennis maken met jouw nieuwe collega’s

Bij Lettow Studios werken we met een klein, flexibel en zelfstandig team. Het team bestaat uit Developers, Marketeers en Designers.

We werken voornamelijk thuis en zien elkaar dus niet heel veel. Wel zijn er een aantal collega’s die op dinsdag samen op kantoor zitten en hebben we elke maand een teammeeting, waarbij we elkaar allemaal zien.

Om ons beter te leren kennen hebben we een vriendenboekje gemaakt, deze kan je hier bekijken.

Je eerste werkdag

Tijdens je eerste werkdag zijn er gelijk wat dingen die je (zelf) kan gaan doen.

Slack instellen

Binnen Lettow Studios gebruiken we Slack om met elkaar te communiceren. Via Slack kan je los communiceren met je collega’s, maar ook zijn er channels waar je met meerdere collega’s in kan zitten, voor bijvoorbeeld opdrachten.

Download Slack en stel het in met de gegevens die je hebt gehad via de mail.

Gelukt? Stuur je collega’s een berichtje in het algemene Slack kanaal. Stel jezelf even kort voor (vul bijvoorbeeld zelf de vragen uit het vriendenboekje in en laat weten wat jouw uitslag van de 16 personalities test was).

Mail instellen

We gebruiken Roundcube om onze mail binnen te halen en mailtjes te sturen naar bijvoorbeeld klanten.

Je kan je mailbox alvast bekijken.

16 personalities test doen

Binnen Lettow Studios hebben we allemaal de 16 personalities test gedaan. Zo weten we van elkaar wat onze krachten zijn en waar we elkaar kunnen aanvullen. Laat in het #algemeen Slack kanaal weten wat jouw uitkomst is.

Eerste gesprekken met je collega’s

Als het goed is heb je een planning voor de eerste week gekregen. Hierin staan ook gesprekken met collega’s gepland. De gesprekken zijn om kennis te maken met je collega’s en te ontdekken wat zij binnen het bedrijf doen en wat jullie voor elkaar kunnen betekenen.

Geschiedenis van Lettow Studios

Nu je hier echt werkt is het misschien wel fijn om te ontdekken hoe Lettow Studios ooit is gestart.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Wat kan je verwachten?

We werken thuis

Standaard werken alle collega’s vanuit huis. Wanneer je het fijn vind is er wel de mogelijkheid om 1 keer per week op een flexwerkplek te werken, samen met collega’s.

Flexibiliteit

We werken erg flexibel. Wil je een dagje ruilen met werk of kom je er overdag even niet uit, dus werk je in de avond nog even door? Geen probleem! Natuurlijk is het wel belangrijk dat je goed werk levert.

Veel zelfstandigheid

Doordat we thuis werken is het belangrijk dat je zelfstandig te werk kan gaan. Plan zelf in wanneer je waar aan werkt en heb zelf contact met klanten en collega’s. We communiceren goed met elkaar.

1 keer per maand teammeeting

Omdat we elkaar zo weinig zien maken we een keer in de maand gebruik van teammeetings. Zo blijven we op de hoogte van wat er speelt binnen het bedrijf.

Onze werkwijze

Met welke programma’s werken we?

Binnen Lettow Studios werken we met een aantal verschillende programma’s, voor verschillende doeleinden.

Communicatie
Slack & mail

Projecten managen
Trello

Design
Adobe programma’s

Uren registratie
Gripp

Opslag
HiDrive